Szabó Erik 2011.07.26. 21:40

Legoland.de

A kiállítás óta kicsit ellustult a blog, pedig nem lehet mondani hogy semmi LEGOs dolog nem történik velünk, sőt. Június közepén lenyomtunk egy Legoland túrát, hát azt kell mondjam rendben volt. Több ilyen van a világon, mi ezt néztük meg: http://www.legoland.de/ 

Nincs közel, google szerint 8 óra de nekünk több mint 10 volt, hazafele meg szakadó esőben a fene tudja mennyi. Kb. így néz ki a a túra. 


Nagyobb térképre váltás

Az előkészületek kicsit macerásak voltak. Vásároltunk 7-ünknek belépőt online, eredetileg egy napot terveztünk, végül a "Legoland területén található szállásokon eltöltött 2 éjszaka esetén a 2. napi belépő ingyen van" akció meggyőzött minket, hogy két napot maradjunk. Megérte. 1 nap alatt igazából nem lehet bejárni. Viszont ha tényleg benn tud az ember aludni a park területén, akkor egyrészt ingyen mehet be második nap, másrészt ott tud lenni reggel korán nyitásra és elsők között léphet be, harmadrészt ott tud maradni este későig és utolsók között léphet ki a parkból. Így tettünk mi is. A macera abból adódott, hogy a Legoland.de rendszere a két campingbe foglalt éjszakához automatikusan az aznapi belépőket kínálta fel, míg mi a másnapokat akartuk a parkban tölteni. 3x kérdeztem vissza mailen, hogy tuti nem baj-e hogy a jegy amire nagy betűkkel rá van írva hogy CSAK ARRA A NAPRA ÉRVÉNYES AMI A JEGYEN FEL VAN TÜNTETVE, az nem arra a napra szól, amelyiken én szeretnék vele bemenni. Mondták ne foglalkozzunk vele, bármelyik 2 nap használhatjuk. Tényleg így volt. 

A camping is, a park is high-class, 100%-ban profi. Minden kis részlet a helyén, végiggondolva, kitalálva, magas minőségben megvalósítva. Nehéz belekötni. Azt mondják sokan szoktak lenni, nekünk még ezzel is szerencsénk volt, igaz csütörtökön-pénteken mentünk, valószínűleg ez segített. Így például az egyik legnagyobb attrakciót, a vízi csúszdás csónakot, amire általában több órát kell sorban állni, mi egyik reggel fél óra alatt kétszer is lenyomtuk. 

Összesen 5 gyerekkel voltunk, tényleg úgy van kitalálva, hogy a legkisebbek (gyakorlatilag 3 évtől felfele) és a legnagyobbak (akár 16-17-ig) is jól érezzék magukat. Nem is beszélve apukákról, merthogy én is teljesen jól elvoltam, nekem a pick-a-brick meg a lego elem turkáló boltok tetszettek legjobban. De csukott szemmel sikítottam a hullámvasúton, harcoltam a vízágyukkal a kalózhajókon, és remegtem a szellemvasútban, ahogy kell. 

A legnagyobb élmény talán mégis a miniland, ahol tényleg ott az Allianz aréna, 1 millió darabból 30 ezer minifiggel a lelátón. És megépítve holland városok, német repterek, velencei főtér és berlini brandenburgi kapu is, és mozog és működik, csodás. 

Tény, hogy nem olcsó, és messze van, de tényleg életre szóló élmény, mindenkinek ajánlom. További fotók itt. A birkás meg a sárkányos-játszóteres jól szimbolizálja, hogyan pakolták egybe a valóságot meg a Lego-t, zseniálisan. 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legotordas.blog.hu/api/trackback/id/tr573102465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása